رک ( Rack ) چیست و چه کاربردی دارد؟

رک ( Rack ) یک محفظه فلزی مربع یا مستطیل شکل است که انواع مختلف تجهیزات شبکه و مخابرات نظیر پچ پنل، روتر، سوییچ، مودم، سانترال و تمامی تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه در آن نصب می شود . دلیل استفاده از رک ها، محافظ فیزیکی از تجهیزات و همچنین گردآوری تمامی تجهیزات در یک نقطه به جهت عیب یابی ساده تر در صورت خرابی قطعات است . هر رک می بایست از یک سیستم تهویه مناسب به جهت کاهش دمای، قطعاتی که درون آن قرار می گیرد برخوردار باشد. رک ها معمولا دارای تجهیزاتی هستند که نقش مهمی در استفاده از سایز تجهیزات در کنار آن ها را دارند . این تجهیزات شامل پاورماژول، نگهدارنده و مرتب کننده کابل های پچ کورد، سینی ثابت و متحرک (سینی رک)، لایت پنل، پچ پنل های مسی و فیبر نوری، فن خنک کننده، مدیریت کابل، پنل کنترل حرارت و… می باشند. موفقیت در زندگی وابسته به داشتن اطلاعات ارزشمند از علم روز است.

رک ( Rack )

چه برندهایی در تولید رک ( Rack ) مشهورند؟

شرکت های مختلفی تولید کننده انواع رک های شبکه هستند که در داخل و خارج از ایران مشغول به فعالیت هستند . از جمله این شرکت ها می توان به پایا سیستم، تیام شبکه، تایکو، اچ پی و لگراند اشاره کرد.

چرا به رک (Rack) نیاز داریم؟

۱. افزایش کارایی:

رک (Rack) سرور و تجهیزات شبکه را در خود جای می دهد. این تجهیزات در هنگام کار کردن گرما تولید می کنند. یکی از ویژگی های رک (Rack) طراحی تونل گردش هوای مناسب می باشد.

۲. نگهداری راحت تر از سرور و تجهیزات شبکه:

برخی از سرورها چرخ دار و برخی هم ریلی و یا کشویی هستند. این امکان، انجام سرویس های دوره ای و تعمیرات را راحت تر می کند. همچنین رک (Rack) امکان کابل کشی منظم و مرتب را محیا می سازد و این عمل باعث صرفه جویی در مصرف کابل کشی هم می شود.

۳. افزایش امنیت:

نگهداری سرور و تجهیزات شبکه در رک (Rack) باعث می شود صدمات ناشی از ضربه و افتادن، زلزله و بلاهای طبیعی بسیار کاهش یابد و مکان امن تری برای تجهیزاتمان فراهم می کند. همچنین رک (Rack) از دسترسی افراد غیر مجاز به سرور و تجهیزات شبکه جلوگیری می کند.

انواع رک (Rack)

رک دیواری

رک دیواری مدلی از رک می باشد که بر روی دیوار نصب شده و عموما دارای ارتفاع ۶، ۷، ۹ و ۱۲ یونیت می باشند. برای آشنایی با نحوه بستن روی دیوار رک چیست این رک ها از پشت محل پیچ کردن بر روی دیوار را دارند و در صورت سستی دیوار یا سنگینی تجهیزات زیر ان پایه نگهدارنده نصب می شود.

رک ایستاده

این رک ها به صورت ثابت بر روی زمین یا شاسی قرار گرفته و یا در مدل چرخ دار امکان حرکت را دارند و دارای ارتفاع از ۱۲ تا ۴۷ یونیت می باشند.

رک ( Rack )

اجزای یک رک (Rack):

فریم اصلی Main fram

Rail Kit  ریلی برای قرار دادن سرور رکمونت داخل رک

درب رک :

برای امنیت دستگاه های داخل رک بسیار مهم می باشد.

دیواره رک Side panel :

به دیواره های سمت چپ و راست رک (Rack) که سوراخ هایی روی خود دارند برای کابل کشی، دیواره رک یا Side panel می گویند.

سقف رک Top panel :

سقف رک هم مانند دیواره رک می باشد

کف رک Base :

بیشترین مورد استفاده از Base رک افزایش مقاومت رک در برابر زلزله می باشد.

پایه و چرخ :

رک (Rack) های ایستاده معمولا دارای چرخ هستند و پایه هایی دارند که برای ثابت نگه داشتن رک روی سطوح ناصاف مورد استفاده قرار می گیرند و هرچه چرخ های رک (Rack) بزرگتر باشد وزن بیشتری را می تواند تحمل کند.

امنیت و قفل رک (Rack) :

علاوه بر قفل معمولی انواع قفل های دیگر هم برای افزایش امنیت رک (Rack) وجود دارد. مانند قفل های اثر انگشتی و یا سوئسچی و … .

بلنک پنل Blank panel رک :

قسمت هایی از رک که خالی مانده و دستگاهی در آن نصب نشده است را می توانیم با Blank panel بپوشانیم تا ظاهر زیباتری داشته باشم. Blank panel ها به صورت یک ، دو ، سه و چهار یونیته وجود دارند.Rack blank panel

پچ پنل Patch panel :

پچ پنل ها حجم های زیادی از کابل ها را مدیریت میکنند و باعث کاهش هزینه های کابل کشی و خطا های نصب و پیکربندی می شوند.

پاور ماژول PDU :

مخفف کلمه Power distributed unit می باشد و در تجهیزاتی که به بیش از یک سیم و کابل نیاز دارند و از طرفی باید به یک پریز ثابت پایدار وصل شوند مورد استفاده قرار میگیرند.

UPS یو پی اس ها:

برق بدون نوسان را تامین میکنند و همچنین در زمان قطع برق در ورودی، از باتری بکاپ برق مورد نیاز را تامین می نماید عمل می کنند. در واقع در مواقعی که برق سرور تا مدتی قطع شود UPS ها برق مورد نیاز سیستم را تامین می کند.

لایت پنل :

کاربرد لایت پنل در مکان هایی است که نور کم می باشد و برای دیدن تجهیزات به نور بیشتری نیاز داریم.. لایت پنل ها با واحد 1U به PDU داخل رک وصل می شوند.

فن رک (Rack) :

فن ها برای خنک کردن رک می باشندو روی سقف و یا روی دیواره ها قابل نصب هستند.

دماسنج رک (Rack):

دماسنج ها برای کنترل کردن دمای داخل رک  استفاده می شوند. همچنین این دماسنج ها قابلیت وصل شدن به فن ها را دارند و در صورت لزوم فن ها را خاموش یا روشن می کنند. دماسنج رک  معمولا در بالاترین یونیت رک قرار می گیرند.

جمع بندی

حال که با این موضوع آشنا شدید که رک چیست باید در نظر داشته باشید زمان راه اندازی و خرید تجهیزات شبکه در هر سطحی، انتخاب و خرید رک جز اولویت‌های شما قرار بگیرد زیرا با استفاده از این وسیله است که به امنیت، انعطاف پذیری، کارایی و مدیریت ساده ‌و سریع دست خواهید یافت. برای اطلاعات بیشتر درمورد علم نوین نانو و فن آوری های رایانه ، به دیگر مطالب سایت مراجعه کنید. این گروه از محصولات صنعتی سالهاست که در ابران تولید می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *