گیاه استویا سالم ترین جایگزین قند

گیاه استویا یک گیاه بومی آمریکای جنوبی است که امروزه در سراسر جهان آن را پرورش می دهند. این گیاه حدود یک متر قد می کشد و از برگ های آن به عنوان شیرین کننده استفاده می شود. به همین دلیل استویا را با نام شیرین برگ و یا شکر برگ هم می شناسند.

این گیاه قرنها به عنوان یک شیرین کننده و گیاه دارویی در فرهنگ های مختلف جهان مورد استفاده قرار می گرفته است، اما در سال های اخیر، محبوبیت بسیار زیادی در بین جامعه ی مدرن پیدا کرده است. این گیاه طبیعتی گرم و خشک دارد و از مقادیر زیادی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، انواع آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها و گلیکوزیدها بهره مند است.

استویا یکی از بهترین مواد طبیعی جایگزین شکر محسوب می‌شود، چرا که 200 برابر از شکر شیرین تر است به همین علت به‌طور معمول برای بهتر کردن طعم دارو ها و انواع چای استفاده می‌ شود. این شیرین کننده طبیعی غیر مغذی است به این معنی که هیچ کالری ندارد. بنابراین اگر در حال کاهش وزن هستید و به رژیم غذایی خود پایبندید می توانید از این شیرین کننده ی طبیعی بدون کالری در مصرف روزانه خود استفاده کنید و از طعم شیرین آن لذت ببرید و هیچ نگرانی از بابت جذب کالری نداشته باشید. پزشکی در زندگی توصیه های مهمی دارد.

گیاه استویا

انواع استویا و کاربرد هر نوع

استویا یک گیاه شیرین‌کننده طبیعی است که به عنوان جایگزین شکر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه دارای انواع مختلفی است که هر یک ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

برگ‌های سبز استویا:

عصاره گیاه استویا:

استویا اصلاح شده

این نوع استویا 200-400 برابر شیرین تر از شکر و به شکل پودر سفید رنگ عرضه می شود و حاصل ایجاد تغییراتی در ساختار شیرین کننده این گیاه است. می توان گفت این نوع استویا از شکل طبیعی و گیاهی خود تا حدی خارج شده و ویژگی های سلامت گونه ی کمتری دارد.

گیاه استویا

فواید استویا چیست؟

چگونه از استویا به عنوان جایگزین قند استفاده کنیم؟

استویا، به عنوان جایگزینی طبیعی برای قند و شکر، می‌تواند در غذاها و نوشیدنی‌های مورد علاقه‌تان مورد استفاده قرار گیرد. به راحتی می‌توانید در طبخ و پخت از آن استفاده کنید. اینجا چند روش مناسب برای استفاده از استویا را ذکر می‌کنیم:

۱. قهوه یا چای: استویا می‌تواند به جای قند در قهوه یا چای مصرف شود. نیم بند انگشت از استویا تقریباً با یک قاشق چای‌خوری شکر برابر است.

۲. لیمونادهای خانگی: برای شیرین کردن لیمونادها می‌توانید از استویا بهره ببرید. این روش به شما امکان می‌دهد لذت از طعم مطلوبی بدون افزودن قند ببرید.

۳. در بلغور جو: استویا را می‌توانید به بلغور جو داغ یا سرد اضافه کرده و مصرف نمایید.

با استویا کیک و شیرینی بپزید. آنها دقیقا همان مزه‌ای را می‌دهند که شکر می‌دهد. بعضی از محصولات استویا برای استفاده در آشپزی مناسب نیستند و هنگام خرید از روی بسته بندی آن متوجه می‌شوید. در صورت نداشتن شکر هنگام پخت شیرینی و کیک بهتر است از پوره موز و سس سیب نیز استفاده کنید. برای به دست آوردن طعم و شیرینی مورد نظر خود باید چندین مرتبه آزمون و خطا انجام دهید.

گیاه استویا

خواص استویا برای پوست صورت

این گیاه ثابت کرده که خواص بسیار زیادی برای شادابی و جوان‌سازی پوست صورت دارد. توجه داشته باشید پیش از استفاده از هر نوع ماسک صورت، ابتدا کمی از آن را روی پوست دست و بازوی خود بمالید و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید. اگر حساسیتی مشاهده نشد، می‌توانید از آن ماسک روی پوست صورت استفاده کنید.

پوست صورت همان‌طور که گفتیم، در ترکیبات استویا مقادیر بسیار زیادی از آنتی اکسیدان‌ها وجود دارد. علاوه بر آن، ویتامین C نیز در ترکیبات این شیرین‌کننده طبیعی موجود است که باعث رفع چین و چروک‌های پوست صورت و جوان شدن آن می‌شود. طرز تهیه ماسک ضد چروک استویا بسیار آسان است. کافی است یک قاشق غذاخوری پودر برگ‌های خشک‌ شده استویا را با یک قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید. و این ماده خمیری شکل را روی پوست خود بگذارید. اجازه دهید ۲۰ دقیقه پوست صورتتان به همراه این ماسک استراحت کند. می‌توانید با آب ولرم صورت خود را بشویید. از این ماسک دو بار در هفته استفاده نمایید تا خیلی زود نتایج آن را مشاهده کنید.

ترکیبات موجود در گیاه استویا یکی از کامل‌ترین ترکیبات دارویی جهت درمان انواع بیماری‌های پوستی، بخصوص اگزما است. استویا را می‌توان به ‌صورت موضعی روی اگزماهای دردناک گذاشت. این ماده به شکل یک استروئید عمل می‌کند و باعث کاهش التهاب و سوزش پوست بیمار می‌شود.

عوارض گیاه استویا

یکی از مضرات گیاه استویا این است که امکان دارد با برخی از داروها تداخل داشته باشد؛ بنابراین باید قبل از مصرف یا خرید محصول استویا، با یک پزشک متخصص صحبت کنید.استویا خام ممکن است به کلیه ها، سیستم تناسلی و سیستم قلبی و عروقی آسیب وارد کند و فشار خون را خیلی پایین بیاورد و یا با داروهای فشارخون تداخل ایجاد کند.

عواملی که ممکن است خطر عوارض جانبی استویا را افزایش دهند عبارتند از:

جمع بندی

از آن‌جایی که استویا به تازگی به سبد محصولات مصرفی مردم وارد شده است، محققان هنوز تحقیقات جامع و کاملی روی این ماده شیرین‌کننده انجام نداده‌اند.

نتایج تمامی تحقیقات و اطلاعات پزشکی روزمره در مورد اثرات کوتاه‌مدت استویا است. در حال حاضر دانشمندان و محققان در حال تحقیق در رابطه با اثرات بلند مدت استویا هستند. به‌ طور کلی استویا می‌تواند با فواید بی‌شمار خود به ‌راحتی جای خود را در رژیم غذایی افراد باز کند و بخش مهمی از وعده‌های غذایی شود. امیدواریم توانسته باشیم در این زمینه به شما کمک کنیم.موفقیت در زندگی وابسته به داشتن اطلاعات ارزشمند از علم روز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *