کامیابی چیست و چگونه حاصل میشود؟
کامیابی چیست ؟ موفقیت مفاهیم عمیقی است. این موارد در علم روز شناخته شده و در حال بررسی هستند.
کارشناسان شوق انگیز، عوامل کامیابی خود را می نمایانند. کامروایان چه سان می اندیشند؟ چه چیزی آنان را به سوی کامیابی راهنمایی می کند؟ پزشکی در زندگی همه افراد نقش مهمی دارد و داشتن اطلاعات پزشکی روزمره در خصوص این مسئله میتواند به بهبود سلامتی و بهداشت افرادکمک کند.
راز موفقیت و کامیابی
برای پیدا کردن جواب این پرسش که ها با برخی از کامیاب ترین افراد، در برانگیختن دیگران، یعنی شوق آورترین سخنرانان و نویسندگان پرفروش ترین کتاب های «راز موفقیت»، به گفتگو پرداخته ایم. در زیر، هفت راز کامروایی اینان را ذکر می کنیم:
1 – مسئولیت پذیری کامل
اگر در جامعه ای مردم، دیگران را (از پدر و مادر گرفته تا دولت)، عامل شکست ها و عدم پیشرفت های خود بدانند، انسان های کامیاب، هرگز دیگران را مسئول اشتباهات خود ندانسته، مقصّرشان نمی شمارند. آنان حتی در ذهن خویش هم چنین نمی اندیشند. شعارشان این است: «اگر من باید ترقّی کنم، پس جوابگوی رخدادهای آن نیز هستم».
آنها می دانند موقعی که می گویید کسی یا چیزی شما را از کامیابی باز می دارد، در حقیقت، توان خود را نادیده می گیرید. مثلاً به طرف مقابلتان می گویید: «تو بیشتر و بهتر از من می توانی زندگی ام را مهار کنی!».
لس براون را در نظر بگیرید. او بچّه ای سر راهی بود و در دوران کودکی به وی برچسب «عقب مانده ذهنی» می زدند. بنابراین، دلایل زیادی برای از دست دادن امیدش داشت، لیکن زمانی که یکی از دبیران دبیرستان به وی گفت: «نظر دیگران درباره تو واقعیت ندارد»، فهمید که آینده به دست های خودش سپرده شده و راهش را چنان ادامه داد تا این که یکی از قانونگذاران و نویسندگان ایالت «اوهایو» گردید و امروزه، به عنوان یکی از سخنرانان برجسته انگیزه دار امریکا، ساعتی حدود بیست هزار دلار عایدی دارد.
براون متوجه شد که از توان انسان خارج است که عواملی همچون طبیعت، گذشته و دیگران را مهار کند، بلکه قادر است بر اندیشه ها و کنش های خویشتن مسلّط گردد. پذیرش مسئولیت زندگی خودتان، یکی از نیروبخش ترین شیوه هایی است که می توانید به کار بندید.
2 – هدفمند برای کامیابی زندگی کنید
شاید مهم ترین عاملی که انسان های موفق را از بقیه متمایز می سازد، این است که زندگی آنان «هدفدار» است و آنچه را انجام می دهند که اعتقاد دارند به خاطرش چشم به جهان گشوده اند. واین دایر، نویسنده اثر پرفروش «اشتباهاتی که در زندگی مان مرتکب می شویم»، می گوید:
«مهم ترین عامل برای انسانِ کاملاً وظیفه شناس، هدف داشتن در زندگی است».
حیات بدون هدف، مترادف است با روزگارْ گذراندن با کم ترین تلاش؛ ولی هنگامی که با هدفی زندگی می کنید، انگیزه اصلی شما این است که کارها را به خوبی انجام دهید. اقدامی را که صورت می دهید، دوست دارید و آن را می نمایانید. مردم، تمایل دارند که با شما همکاری نمایند؛ چون تعهّد و التزامتان را درک می کنند.
چه سان می شود هدفدار زیست؟ با یافتن علّتی که به آن معتقدید و فعّالیت و عملکردهایتان را در اطراف آن متمرکز می کنید. مایک فری، فروشنده لوازم صوتی به تدریج دریافت که مشاوران املاک (دلّالان معاملات ملکی)، برای افزایش مهارت های فروش زمین، به کمک نیازمندند. به همین دلیل، از فرصت استفاده کرد و سازمان مایک فری را که یک شرکت آموزشی جهت صاحبان صنف معاملات املاک بود، دایر کرد. در حال حاضر، شرکت وی سالانه، افزون بر بیست میلیون دلار، درآمد دارد.
3 – برای کامیابی برنامه ریزی کنید
کوشش برای دستیابی به اهدافتان، بدون طرح نقشه، مثل رانندگی از «لس آنجلس» به «دنور»، بدون نقشه راهنماست. زمان، انرژی و هزینه هدر رفته، احتمالاً سبب می گردد که پیش از رسیدن به «راکیز» – که همان ابتدای راه است -، از سفر سر باز زنید.
برایان تریسی، یکی از کامرواترین نویسندگان، سخنرانان و مربیّان فروش در امریکا خاطر نشان می سازد: «هدف هایی که نگاشته نمی شوند، به هیچ وجه، هدف به شمار نمی روند؛ بلکه صرفاً خیال پردازی اند. با دسترس به یک نقشه راهنما، از مسافرت لذت می برید و در کوتاه ترین زمان ممکن، خود را به مقصد می رسانید».
4 – برای هرچیز، ارزش قائل شوید
دلتان می خواهد خانه ای بزرگ، خودرویی جدید و میلیون ها دلار پول داشته باشید، ولی مشکل این جاست که همه انسان ها چنین آرزوهایی را در سر می پرورانند؛ امّا افراد موفّق درمی یابند که برای تحقّق بخشیدن به این قبیل رؤیاها تا چه حد باید تلاش کنند تا بتوانند آن آرزوها را عملی سازند. به این ترتیب، آنها به سبب تلاشی که باید به منظور دستیابی به این آرزوها انجام دهند، هرگز لب به شکوه و شکایت نمی گشایند.
5 – کارشناس و کارآزموده شوید
یکی از مشخّصه های جالب توجه سخنرانان شوق آوری که با آنان به گفتگو نشستیم، انگیزه خارق العادّه آنان برای «بهتر بودن» است و به منظور پیشبرد مهارت هایشان تقریباً از انجام دادن هیچ کاری رویگردان نیستند. پاتریشیا فریپ، زمانی که راهکارهای حرکت به سوی کامیابی را برای افزون بر پانصد مدیر اجرایی توضیح می داد، اظهار می داشت که جهت پیشرفت مهارت های گفتاری اش یک کارگاه مضحک تأسیس کرد و یک مربّی استخدام نمود تا در این کار به وی یاری رساند و فیلم آن صحنه ها را نیز به دیگران نشان می داد تا همگان شاهد باشند که وی چگونه توانایی هایش را بهبود بخشیده است.
چنانچه کسی از شما موقع کار، فیلمبرداری کند و آن را برای دیگران پخش کند، چه احساسی به شما دست می دهد؟ آیا به این کار مباهات می ورزید یا ناراحت می شوید؟ اگر آشفته می شوید، از همین امروز، تصمیم بگیرید بر تلاشتان چنان بیفزایید تا در کار و رشته خود، بهترین شوید.
درباره زندگی و شرح حال کارشناسان به مطالعه بپردازید تا دریابید که بهترین ها به چه اعمالی مبادرت می ورزند و شما هم چنین کنید.
6 – هرگز تسلیم نشوید
شاید این جمله مبهم باشد، لیکن وقتی که واقعاً به هدفتان متعهد و پایبند باشید، حتّی حقّ تسلیم شدن هم ندارید. باید هر کار مفیدی که شما را به هدفتان نزدیک تر می کند، انجام دهید. در طول روز، هر قدر وقت دارید، برای به دست آوردن اهداف و تحقّق رؤیاهایتان صرف کنید. از خود بپرسید: «آیا کاری را که حالا صورت می دهم، مرا به هدفم نزدیک می کند؟». اگر این طور نبود، کار ضروری را در اولویت قرار دهید.
7 – کار امروز را به فردا نیفکنید
لس براون در اثرش تحت عنوان «تحقّق رؤیاها» می گوید که روزی با یکی از دوستانش به نام ماریتون، تلفنی حرف می زده است. متأسّفانه روز بعد، ماریتون، جان می سپارد. بعدها روزی براون که به تمیز کردن دفتر کار وی کمک می کرده، به برگه های دستنویس نمایش نامه ای برخورد می کند که متأسفانه، هرگز به چاپ نرسیدند. ماریتون تنها کسی بود که پایان ماجرا را خبر داشت کاش آن روز که پایان ماجرا را برای لس تعریف کرد، آن را روی کاغذ آورده بود!.
به خاطر بسپارید که زندگی، ابدی نیست. اشخاصِ کاملاً کامیاب، به این موضوع واقف اند؛ لیکن به جای این که آن را یأس آور و دردناک تصور کنند، از این دانش، برای پیشرفت و ترقّی سود می جویند. آنها خواسته هایشان را فعالانه و با شور و حرارت دنبال می کنند و رؤیاهایشان را به تحقق می رسانند. شما هم می توانید چنین کنید!