سنگ کلیه چیست؟

سنگ کلیه، یکی از شایع‌ترین مشکلات کلیه است که در لیست بیماری‌های کلیوی قرار دارد. این مشکل به نام نفرولیتیازیس هم شناخته می‌شود و ناشی از تشکیل رسوبات معدنی و نمکی در کلیه‌ها است. بیشترین جنس سنگ‌های کلیه از اگزالات کلسیم ساخته شده‌اند. سنگ کلیه دارای ساختاری تیز و کریستالی با اندازه‌های متفاوت است و گاهی اوقات به اندازه‌ی یک توپ گلف نیز می‌تواند رشد کند.

نشانه ها و علائم سنگ کلیه چیست؟

تا زمانی‌که سنگ کلیه در کلیه حرکت نکرده و وارد مجاری ادراری نشده‌است، ممکن است هیچ علامتی را نشان ندهد، این سنگ‌ها به نام سنگ‌های خاموش معروف هستند. علائمی که ممکن است در بیمار ایجاد شود عبارتند از:

در صورت بروز علائم و نشانه‌های نگران‌کننده‌ای مانند درد همراه با حالت تهوع و استفراغ، درد همراه با تب و لرز، وجود خون در ادرار، مشکل در دفع ادرار و درد شدیدی که نمی‌توانید آرام باشید و قرار گرفتن در هیچ موقعیتی درد را کاهش نمی‌دهد، به مرکز فوریت‌های پزشکی مراجعه‌کنید.

علت ایجاد این بیماری چیست؟

اگرچه دلیلی قطعی برای ایجاد سنگ وجود ندارد، اما چندین عامل خطر ایجاد این سنگ‌ها را افزایش می‌دهد. علت اصلی این بیماری کمبود آب بدن است. سنگ‌ کلیه بیشتر در افرادی مشاهده‌می‌شود که کمتر از ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز مصرف می‌کنند.

هنگامی‌که آب کافی برای رقیق کردن اسید اوریک موجود در ادرار وجود نداشته‌باشد، ادرار اسیدی‌تر می‌شود. محیط بیش‌از‌حد اسیدی ادرار، منجر به تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

عوامل خطر غیرقابل کنترل ابتلا به سنگ کلیه

عواملی که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند عبارتند از:

این مطلب نکاتی از پزشکی در زندگی و اطلاعات پزشکی روزمره است ، که می تواند سلامتی و بهداشت شما را بهبود بخشد. موفقیت در زندگی وابسته به داشتن اطلاعات ارزشمند از علم روز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *