زغال فشرده چیست؟
زغال فشرده، یکی از انواع زغال است که نسبت به زغال معمولی غنی تر است و مزایای بسیاری دارد.
این فرایند که به نام های زغال چینی، زغال صنعتی و زغال قالبی هم شناخته شده است، روند تولید متفاوتی از زغال های معمولی دارد و با استفاده از چند ماده اولیه مانند خاک اره و ریزدانه های چوب بهره گرفته و ترکیب و فشرده سازی آنها به وسیله دستگاه زغال فشرده، تولید می شود.
از آنجا که هزینه سوخت و مسائل زیست محیطی، استفاده از سوخت های فسیلی را دشوار کرده است، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به خصوص زغال فشرده، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
مزایای زغال فشرده
زغال فشرده، یکی از بهترین جایگزین ها برای زغال سنتی است که تقاضای آن هم، روز به روز در حال افزایش است. علت این امر هم فواید بسیاری است که این زغال دارد.این فواید به شرح زیر است:
به محیط زیست آسیب زده نمیزنند
اولین و مهمترین مزیتی که زغال فشرده به نسبت سایر انواع زغال دارد، این است که آسیبی به محیط زیست نمی زند. زغال فشرده از ضایعات چوبی ساخته می شود و برای ساخت آن، هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی شود. این در حالی است که برای تولید زغال سنتی، درختان بسیاری قطع می شوند و در نتیجه آسیب بسیاری به جنگل ها وارد می شود.
دارای حرارت و ماندگاری بالاتری می باشد
همچنین زغال فشرده به مدت طولانی تر و با حرارت بیشتری می سوزد. این موضوع سبب می شود، بتوان از آن استفاده بیشتری کرد. با این حال، این موضوع کاملا به کیفیت زغال فشرده بستگی دارد.
بدون بو و گاز است
حتما هنگام استفاده از زغال سنتی به بو و گازی که هنگام سوختن تولید می شود، دقت کرده اید. یکی از بزرگترین مزیت هایی که زغال فشرده به نسبت زغال سنتی دارد، این است که بدون بو می باشد و به هنگام سوختن، گازی تولید نمی کند.
مقرون به صرفه است
کاملا طبیعی است در صورتی که یک محصول ماندگاری بالاتری داشته باشد و بهتر بسوزد، در دراز مدت صرفه اقتصادی بالایی خواهد داشت و موجب کاهش هزینه ها می شود.
به سادگی قابل استفاده است
مزیت دیگری که زغال فشرده دارد، این است که به راحتی می توان از آن استفاده کرد. از آنجا که این نوع زغال در شکل قالبی تولید می شود، نیازی به شکستن و خرد کردن زغال ها وجود ندارد و استفاده از آن برای همه راحت است.
زغال معمولی و زغال فشرده چه تفاوتی دارند؟
نوع معمولی زغال از سوزاندن درخت ها تولید خواهد شد. با وجودی که این روش قدیمی تر است و محصول تولید شده با آن کیفیت بیشتری دارد اما به دلیل قطع بی رویه درختان و آسیب رساندن به محیط زیست نوع فشرده جایگزینی ایده آل برای آن است. زیرا برای تولید آن از مواد بازیافتی و دور ریختنی استفاده خواهد شد. بنابراین این روش هزینه کمتری دارد و تولید آن بسیار سودآور خواهد بود.
فرایند ساخت و تولید
فرآیند تولید زغال فشرده با شروع از خرد کردن مواد اولیه آغاز میشود. مواد اولیه به اندازهی مورد نظر در دستگاههای خرد کن قرار میگیرند. سپس مرحله رطوبت گیری آغاز میشود که با استفاده از دستگاههای مخصوص صورت میگیرد. این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا تاثیر مستقیمی بر کیفیت نهایی زغال فشرده دارد. در ادامه، ضایعات از مواد جدا میشوند که این عمل توسط الک بزرگی که در دستگاه تعبیه شده است انجام میشود.
در مرحله بعدی، عمل فشردهسازی آغاز میشود که توسط اکسترودر، مهمترین دستگاه در خط تولید این محصول، انجام میشود. مواد فشردهشده با نام بریکت یا زغال خام شناخته میشوند. این بریکتها باید در معرض حرارت قرار بگیرند و به طور کامل پخته شوند. مدت زمان پخت آنها معمولاً بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت است و در نهایت از کوره خارج میشوند و توسط پالتخفه کن بستهبندی میشوند. این مرحله آخرین مرحله در تولید این محصول است. برخی از تولیدکنندگان برای بالا بردن کیفیت محصول خود، آن را به وسیله دستگاههای برش به قطعات و اندازههای یکسان برش میزنند و پس از بستهبندی، آماده ورود به بازار میشوند.
خط تولید زغال فشرده در ایران
خط تولید داخلی زغال فشرده به دلیل بهشمار آمدن یک صنعت نوظهور در کشورهای خاورمیانه، بازار خرید و فروش خوبی دارد و جزو شغلهای پردرآمد محسوب میشود. در تولید و صنعت ایرانی، میتوان منابع سوخت و انرژی را تولید کرد و از آنها استفاده کرد. زغال فشرده به علت وفور منابع چوبی در ایران، از کارگاههای چوببری و مبلمان چوبی و غیره با هزینهای بسیار مناسب و ارزان تهیه میشود و سپس به کارخانههای تولید زغال چوبی منتقل میگردد. خط تولید داخلی این محصول به دلیل اینکه یک صنعت جدید درکشورهای خاورمیانه محسوب می شود دارای بازار خرید و فروش خوبی بوده و جزو شغلهای پردرآمدی می باشد. در تولید و صنعت ایرانی این گروه از محصولات صنعتی می توان منابع سوخت و انرژی را تولید کرد و مورد استفاده قرار داد.
در آخر
با بهرهگیری از زغال فشرده، میتوانید بسیاری از هزینههای مرتبط با مصرف انرژی را به شدت کاهش دهید. ویژگی پایین داشتن رطوبت در این ماده، باعث میشود که عملیات احتراق با کیفیت و کارآمدتری انجام شود. به دلیل این ویژگی، سوختها به صورت کامل و با کارایی بیشتری میسوزند.
زغال فشرده بدون انتشار هیچگونه سولفور یا گاز خطرناکی عمل میکند. این ویژگی موجب محافظت از محیط زیست و کاهش آلودگیهای هوا میشود. همچنین، در فرآیند سوختسوزی، کمترین میزان دود تولید میشود، که این امر به بهبود کیفیت هوا و حفظ سلامتی مردم کمک میکند.
فشردهسازی و متراکم کردن زغال در خطوط تولید باعث کاهش تا ۹۰ درصدی حجم پسماندها میشود. این اقدام نه تنها به بهبود مدیریت پسماندها کمک میکند، بلکه منجر به صرفهجویی در منابع و حفظ محیط زیست میگردد.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد زغال فشرده، عدم خورندگی در تعامل با مواد دیگر است. این ویژگی مهم در محیطهای کاری و تماس با مواد دیگر به ما اطمینان میدهد که با استفاده از این ماده، مشکلات احتمالی کمیاب خواهد بود.
امیدواریم که این مطالب مفید برایتان باشد و به خواندن آن لذت ببرید. از این به بعد، با انتخاب زغال فشرده، میتوانید از مزایای بیشمار این ماده بهرهبرداری نمایید و به کاهش هزینهها و حفظ محیط زیست کمک کنید.
اطلاع داشتن از اطلاعات ارزشمند در حوزه علم روز و محصولات صنعتی ، باعث موفقیت در زندگی میشود.