علائم و درمان افسردگی

درمان افسردگی گاهی به فرایندی طولانی تبدیل می‌شود و در این مسیر نباید ناامید شد.

اطلاعات پزشکی روزمره میگوید بیشتر افراد مبتلا به افسردگی با روان‌درمانی و دارو و یا هر دوی این‌ها درمان می‌شوند.

اولین قدم برای درمان افسردگی و جلوگیری از افسردگی شدید، شناخت علائم افسردگی است.

 

علائم افسردگی

این بیماری هم مانند هر بیماری دیگر، دارای علائمی بوده که این علائم در افراد متفاوت است. در ادامه اشاره‌ای به مهمترین علائم افسردگی خواهیم کرد.

این علائم، علائمی هستند که مشکلات روحی را در افراد ایجاد می‌کنند. اما افسردگی با توجه به شدت و ضعف آن می‌تواند منجر به بیماری‌های جسمی نیز شود. بیماری‌هایی مانند مشکلات تیروئید، تومورهای مغزی و کمبود ویتامین می‌تواند جزء علائم افسردگی باشد.

 

درمان افسردگی

افسردگی چیست؟

افسردگی به انگلیسی depression، در دسته‌ بیماری‌های خلقی قرار می‌گیرد که با احساس غم، از دست‌دادن فرد یا هر چیز دلخواهی، یا عصبانیتی که با فعالیت‌های روزانه‌ فرد تداخل دارد، توصیف می‌شود و نسبتا شایع است. افراد مختلف حال افسرده را به طریق مختلف تجربه می‌کنند.

 

انواع افسردگی

انواع مختلفی از اختلالات افسردگی وجود دارد که تشخیص آنها توسط پزشکان صورت می‌گیرد، انواع افسردگی عبارت است از:

 

افسردگی شدید:

در این نوع افسردگی فرد در بیشتر روزهای هفته علائم افسردگی را تجربه می‌کند. به عبارت دیگر در این نوع افسردگی علائم و شدت بروز شدیدتر است.

اختلال افسردگی و اضطراب:

در بیشتر روزها فرد احساس تنش، بی‌قراری و عدم تمرکز دارد زیرا نگران است که امکان دارد اتفاق بدی رخ دهد و او کنترل خود را از دست بدهد.

افسردگی فصلی (SAD):

این نوع اغلب در فصل زمستان رخ می‌دهد، زمانی که روزها کوتاه‌تر است و بدن نور خورشید کمتری دریافت می‌کند. معمولاً این نوع افسردگی در فصل بهار و تابستان از بین می‌رود.

افسردگی پیش از قاعدگی:

زمانی که یک خانم قبل از قاعدگی علائم بدخلقی شدیدی از خود بروز می‌دهد و این بدخلقی‌ها شدیدتر از سندرم پیش از قاعدگی معمول (PMS) هستند و به نام افسردگی پیش از قاعدگی یا PMDD شناخته می‌شود.

اختلال خلقی ناشی از مواد (SIMD):

این نوع اختلال در حین مصرف دارو، الکل یا پس از قطع مصرف در افراد رخ می‌دهد.

اختلال افسردگی ناشی از شرایط پزشکی دیگر:

در مواردی افراد به دلیل بیماری‌های دیگری که دارند و به دلیل شرایط فیزیکی خود به این نوع افسردگی مبتلا می‌شوند.

افسردگی پس از زایمان:

زنانی که دچار افسردگی پس از زایمان هستند احتمالا افسردگی پیش از زایمان داشته‌اند. علائم این بیماری با تغییر فصول، به ویژه ماه‌های سرد و تاریک سال، بدتر می‌شود.

"</p

تفاوت بین افسردگی و اختلال دو قطبی

اختلال دو قطبی و افسردگی در حال داشتن شباهت‌های زیاد در موارد مهمی هم با هم متفاوت هستند. داشتن علم روز به دانستن این شباهت ها و تفاوت ها کمک میکند.

افسردگی و اختلال دوقطبی، دو وضعیت روحی با شباهت‌های قابل توجه ولی با تفاوت‌های مهم هستند. برای مداخله مؤثر، اهمیت تشخیص صحیح این دو حالت بسیار اساسی است. افسردگی فراتر از احساس ناامیدی است؛ احساس تباهی و خلاء روحی که به سادگی قابل تغییر نیست. فرد مبتلا به افسردگی ممکن است احساس بی‌ارزشی، ناامیدی و خستگی شدیدی داشته باشد و قادر به لذت بردن از فعالیت‌های مورد علاقه‌اش نباشد. افسردگی عمده یا ماژور، علاوه بر این، با مشکلات خواب، تغییرات در اشتها و مشکلات تمرکز نیز همراه است.

این عوارض می‌توانند به خودکشی وادار کنند. اگرچه فرد مبتلا به افسردگی ممکن است روزهای خوبی را تجربه کند، اما بدون درمان مناسب، مود و خلق و خوی کلی او همچنان در سطح پایینی باقی خواهد ماند. به مقابله با اختلال دوقطبی که به عنوان افسردگی شیدایی نیز شناخته می‌شود، نیاز به توجه داریم. این اختلال، احساسات شدید و ناپیوسته‌ای را تجربه می‌کند. فرد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های شیدایی را تجربه می‌کند و در آن‌ها در سطح انرژی بالا و هیجان شدیدی قرار می‌گیرد، اما به مدت زمان محدود.

این اختلال بر دو قطب احساسات، شیدایی و افسردگی، تأثیر می‌گذارد. افراد ممکن است قبل از دوره شیدایی، به‌مدت ساعت‌ها، روزها، هفته‌ها و حتی ماه‌ها دوره شدید افسردگی را تجربه کنند. دوره شیدایی نیز ممکن است به مدت چند روز تا دو ماه و حتی بیشتر ادامه داشته باشد.

درمان

خوشبختانه در 80 تا 90 درصد موارد افسردگی قابل درمان است. گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر هستند:

روان درمانی برای درمان افسردگی

این روش که به آن گفتاردرمانی هم می‌گویند توسط دکتر و متخصص روان شناس انجام می‌شود. درمانگر با صبحت کردن به شما کمک می‌کند تا افکار، احساسات و رفتارهای ناسالم خود را شناسایی و تغییر دهید. درمان شناختی و رفتاری (CBT) از انواع مختلف روان‌درمانی به‌شمار می‌آیند.

 

دارو برای Depression ( درمان افسردگی )

در برخی موارد دکتر و متخصص روان پزشک با تجویز داروهای ضد افسردگی باعث تغییر ترکیب شیمیایی مغز می‌شود. این داروها انواع بسیار مختلفی دارند که روانپزشک با تجویز دوره‌ای می‌تواند بهترین نوع را برای شما انتخاب کند. اکثر داروهای افسردگی عوارض جانبی شدیدی دارند، بنابراین از مصرف خودسرانه آن‌ها خودداری کنید.

 

درمان تحریک مغزی

برای درمان علائم بیماری شدید همراه با روان‌پریشی از این روش استفاده می‌کنند. انواع آن عبارتند از:

 

طب مکمل افسردگی

درمان‌هایی همچون طب سوزنی، ماساژ، بیوفیدبک و هیپنوتیزم برای افراد مبتلا به اختلال روانی خفیف گزینه درمانی مناسبی خواهند بود.

 

درمان افسردگی در خانه

برای بهبود علائم افسردگی می‌توانید برخی کارها را در منزل انجام دهید. آن‌ها عبارتند از:

فعالیت بدنی منظم

اجتناب از مصرف الکل

رعایت رژیم غذایی سالم

گذراندن وقت با افراد قابل اهمیت

داشتن خواب با کیفیت (نه زیاد و نه خیلی کم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *