قارچ ناخن چیست و چگونه درمان میشود؟

قارچ ناخن یکی از انواع عفونت‌های شایع به شمار می‌رود. بیماری قارچ به شکل لکه‌های زرد قهوه‌ای یا سفید زیر نوک ناخن پا یا دست ظاهر می‌شود.

برحسب شدت عفونت قارچی، رنگ ناخن نیز عوض می‌شود و گاهی علت زردی ناخن قارچ است. از جمله ویژگی‌های ناخن‌های قارچی ضخامت بیشتر و لبه‌های خرد شده‌شان است.

قارچ ممکن است یک یا چند ناخن را همزمان درگیر کند، بنابراین جلوگیری از پیشروی آن بسیار مهم است. امروز برای درمان قارچ ناخن دست و پا روش‌های بی شمار و موثری وجود دارد که می‌توانید با استفاده از پزشکی در زندگی ، این عارضه را درمان کنید.

قارچ ناخن

چه کسانی در معرض ابتلا به قارچ زیر ناخن هستند؟

افرادی با شرایط مختلف می‌توانند به خطر ابتلا به عفونت قارچ زیر ناخن قرار گیرند. ریشه‌های چندگانه برای این نوع عفونت وجود دارد و هر یک نیازمند روش درمان مشخص خود هستند. اگر چه اکثر موارد عفونت قارچی ناخن از طریق اقدامات پیشگیرانه قابل کنترل هستند، اما عوامل خاصی وجود دارند که احتمال ابتلا به این نوع عفونت را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال:

این نوع عفونت در مردان نسبت به زنان رایج‌تر است، و همچنین در افراد بالغ بیشتر از کودکان مشاهده می‌شود. اگر یکی از اعضای خانواده شما به انتظامی اغلب ابتلا می‌کند، احتمال ابتلا دیگر اعضای خانواده نیز افزایش می‌یابد.

افراد مسن به دلیل گردش خون کمتری که دارند، به خطر ابتلا به عفونت قارچی زیر ناخن بیشتری اعتراض دارند. همچنین با پیشرفت سن، رشد ناخن‌ها کندتر می‌شود و ضخامت آنها افزایش می‌یابد.

علائم قارچ ناخن چیست؟

عفونت قارچی می‌تواند بخشی از ناخن، کل ناخن یا چند ناخن را درگیر کند. علائم شایع این عفونت عبارتند از:

عوارض قارچ ناخن

عفونت شدید قارچی ممکن است دردناک باشد و باعث آسیب دائمی ناخن‌ها شود. اگر سیستم ایمنی به دلیل مصرف دارو، ابتلا به دیابت یا سایر موارد سرکوب شده باشد، عفونت قارچی می‌تواند به عفونت‌های جدی دیگری منجر شود. که علاوه بر ناخن سایر نقاط بدن را هم درگیر می‌کنند.

قارچ ناخن

زمان مراجعه به پزشک

زمان مراجعه به پزشک

در صورتی که تدابیر خود درمراقبتی جهت کنترل قارچ ناخن نتیجه مطلوبی نداشته باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این، در موارد زیر نیز بهتر است با پزشک مشورت کنید:

  1. دیابت دارید.
  2. اطراف ناخن شما خونریزی می‌کند.
  3. اطراف ناخن متورم شده یا درد دارد.
  4. مشکلاتی در راه رفتن دارید.

راهکارهای درمانی و کنترل قارچ ناخن

برای کنترل و درمان این بیماری، می‌توان از روش‌های درمان خوراکی و موضعی استفاده کرد. اطلاعات پزشکی در طول درمان به شما کمک می‌کند. درمان خوراکی معمولاً با داروهایی مانند تربینافین یا فلوکونازول انجام می‌شود که به طور معمول برای درمان قارچ ناخن تجویز می‌شود و این روش اغلب موثر است.

هرچند، برخی از عوارض جانبی ممکن است مانند ناراحتی معده و سرگیجه، به افراد تشویق دهد تا روش‌های درمانی موضعی خانگی را امتحان کنند. در ادامه، به برخی از این روش‌های درمانی موضعی اشاره خواهیم کرد.

Vicks VapoRub

یک پماد موضعی است و برای سرکوب سرفه از آن استفاده می‌شود اما به دلیل داشتن ترکیبات فعالی همچون روغن کافور و روغن اکالیپتوس ممکن است به رفع این بیماری کمک کند. برای استفاده باید حداقل یک‌بار در روز مقدار کمی از آن را روی منطقه آسیب دیده بمالید.

عصاره اسنکروت

عصاره اسنکروت یک ضد قارچ است که از خانواده گیاه گل آفتابگردان تهیه می‌شود. در یک مطالعه در سال 2008 نشان داده شده است که این عصاره درمان مؤثری برای قارچ ناخن پا دارد. ماه اول هر سه روز، ماه دوم هر دو هفته و ماه سوم هر یک‌ ماه در منطقه آسیب دیده مورد استفاده قرار گیرد.

قارچ ناخن

روغن پونه کوهی:

روغن پونه کوهی حاوی تیمول است که به عنوان یک ماده ضد قارچی و ضد باکتریایی شناخته شده است. برای درمان این مشکل، می‌توانید روزانه دو بار با استفاده از یک پنبه کوچک روغن پونه کوهی را به محل آسیب دیده روی آورید. برخی افراد هم ترکیب روغن پونه کوهی با روغن درخت چای را برای تأثیر بیشتر مصرف می‌کنند.

عصاره برگ زیتون:

عصاره برگ زیتون دارای اولوروپئین، یک ماده ضد باکتری و قارچ است. می‌توانید این عصاره را مستقیماً روی قارچ‌های ناخن بزنید یا به صورت خوراکی در کپسول مصرف کنید. در صورت استفاده خوراکی، حتماً با وعده‌های غذایی و آب فراوان مصرف شود.

سرکه:

یکی از روش‌های درمان قارچ ناخن در طب اسلامی، استفاده از سرکه است. این روش از طریق تجربیات افرادی به اثرات خوبی اشاره کرده است. برای استفاده از این روش، می‌توانید هر روز دو قسمت آب و یک قسمت سرکه را ترکیب کنید و ناخن یا ناخن‌های مبتلا را 20 دقیقه داخل این محلول نگه دارید.

سیر:

سیر دارای خصوصیات ضدقارچی و ضد میکروبی است. می‌توانید سیر را خرد کرده و به صورت مرهم روی ناخن درگیر قرار دهید یا از کپسول‌های سیر بهره ببرید. در هر صورت، توصیه می‌شود از دستورات تهیه و مصرف به‌درستی پیروی کنید.

درمان قارچ ناخن از طریق تغییر رژیم غذایی:

رژیم غذایی سالم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به قارچ ناخن کمک کند. مصرف مواد غذایی غنی از پروبیوتیک، آهن، اسیدهای چرب ضروری، پروتئین و ویتامین D می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت ناخن‌ها و سیستم ایمنی شما کمک کند.

همواره توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر روش درمانی، با پزشک خود مشورت کنید

کلام پایانی

گاهی اوقات، درمان عفونت قارچ ناخن دشوار است و ممکن است دور اول دارو درمانی کارساز نباشد. تا زمانی که ناخن جدیدی که عاری از عفونت باشد رشد نکند، نمی‌توان عفونت ناخن را درمان کرد. در موارد شدید، ممکن است آسیب دائمی به ناخن وارد شود و مجبور به برداشتن آن شوید.

درمان به موقع این بیماری با توجه به علم روز برای همه افراد، به خصوص بیماران دیابتی، ضروری است. افراد مبتلا به دیابت بیش از دیگران مستعد ابتلا به عوارض این نوع عفونت‌ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *